sunnuntai 11. helmikuuta 2018

HAASTE: Pokkarikameralla kuvaamista

Löysin meijän vanhan pokkarin kaapista, ja heti mulla tuli mieleen että: "Hetkinen voisin tehä blogiin tästä haasteen."
Kukaan teistä ei varmaan tiedä mun valokuvaus historiaa, niin voin sanoa, että itse kuvasin pari vuotta pokkarilla kun sain mun ekan järkkärin. Siitä on aika paljon aikaa, ja ne kuvat mitä mun omalla pokkarilla tuli... Oli lähinnä pikkulapsen luonto räpsäsyjä. Kuitenkin siitähän se kaikki lähtee, parista kokeillusta. Oon saanut itselleni kaksi pokkari kameraa, sillon kun tän harrastuksen alotin ja ne oli kyllä parempia kun tämä pokkari minkä kaapista löysin. Kyseinen pokkari on ostettu mun äitille ja se on canonin lienee ollu syynä mun ekaan järrkkäri harkintaan, en tiedä 😂.

Nyt varmaan odotatte posket punasina, niin eiköhän paljasteta tämä mystinen pokkari kamera

Canon powershot A2200


IMG_4845 IMG_4863 IMG_4856

Olin aika innoissaan menemässä kuvaaman tällä kyseisellä kameralla, koska vertaa mun omaa kameraa canoni 70d:tä, se painaa aika tolkuttomasti verrattuna tähän pikku pokkariin. Kamera taskuun ja menoksi. 

  IMG_0076

IMG_0078
IMG_0080

Nautin paljon käyttää tätä polttoväliä joka on 5.0mm, mutta kameran kennon takia polttoväli on oikeasti suurempi. En viittinyt paljoa zoomailla, sillä laatu huononi melkein heti zoomattua vähänkin. Itsellä ei mitään laajakulma objektiivia ole, semmonen on kyllä joskus suunnitelmissa.  


IMG_0082
IMG_0097

Eka kuvasin paljon just maisemakuvaus tyylisiä kuvia, ja innostuin niitä ottamaankin aika paljon.  Täällä näätte vaan pienen osan kuvista mitä otin sinä päivänä. Aurinko oli laskemassa ja oli muutenkin niin kaunis ilma.

IMG_0122
IMG_0140

Tottakai kaikki kuvat on siis editoituja, värejä en olis saanu millään ilman editointia. värit oli aika haaleat ilman editoimista ja ainakin kontrastia piti laittaa lisää ihan runsaasti.


Parhaat puolet: 

Pieni koko oli aivan paras asia koko kamerassa. Kun sen taskuun laitoin, niin menomatkalla kotiin en edes muistanut että kamera oli mun taskussa. 
Varmasti hintakin on aika iso juttu. Löysin tän powershotin canonin omasta storesta noin 70 eurolla. Se varmaan sopii jokasen budjektiin.  Tykkäsin myös paljon kameran polttovälistä.

Huonot puolet:

Kuvien laatu koneella ei ollut mikään ykkönen ja varmasti markkinoilta löytyy kuvanlaadultaan  parempia pokkarikameroita. Tässä tietenkin pitää ottaa huomioon että kamera on yli 5 vuotta vanha. Myös zoomaaminen oli melkein mahdotonta, sillä kun vähänkin lähensi niin tarkennus oli vakeaa ja kuvan laatu tippui radikaalisesti.  

Kenelle:

Kamera on todella hyvä valinta matkaillijalle, mutta suosittelisin paljon uudemman mallin ostamista. Se voi olla hyvä myös kokeneemmalle valokuvaajalle, joka tarvitsee samalla laatua ja esim. hyviä värejä. En suosittele kenellekkään joka ei muokkaa kuvia jälkikäteen, koska esim. kontrastin ja värien lisääminen oli tarpeen.

Kamera on myös hyvä esim. Instagrammin päivittämiseen. Tähänkin tietenkin uudempi malli voisi olla parempi, sillä nykyään joissakin pokkari kameroissa on Wifi toiminto, jolla saa kuvat helposti esim. puhelimeen.

Itse voisin ottaa kameran mukaan jollekkin pienelle reissulle, koska se vie niin vähän tilaa repussa, tai jopa taskussa, että kantaminen on erittäin helppoa. Mutta ilman omaa järjestelmäkameraa en varmaan jättäis kotiin.

Lopuksi:


Huomasin myös että kuvat on aika paljon leveempiä, mitä mun järkkärissä. Se ei sinäänsä oo negatiivinen ominaisuus, mutta ajattelin nyt ilmottaa ettei joku ihmettele miksi kuvat menee yli reunan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...