perjantai 13. lokakuuta 2017

Alkusyksy (Vesipisaroita ja bokeha )

IMG_1133 IMG_1175 IMG_1126 IMG_1147 IMG_1148


Tietääkö kukaan mikä on paras valokuvaus aika päivästä ? Tai tietääkö kukaan mikä on aivan kaikista paras ilma valokuvaamiseen? Aika montaa valokuvaajaa ohjataan valokuvaamaan aamuauringossa ja ilta-auringossa, tai jopa pilvisenä päivänä. Itse allekirjoitan nämä ohjeet. Nämä kaikki yläpuolella olevat kuvat ovat otettu aamulla, juuri auringon noustessa. Aurinko tekee ihmeitä pisara kuville, sillä se saa itse pisarat takana loistamaan ja siitä syntyy täydellinen bokeh. Pidän itse aamuauringosta enemmän kuin ilta-auringosta. Aamuaurinko on mielestäni kirkkaampi ja saan luonnosta paremmin värejä irti. Ainoa huono puoli aamuauringonvalossa on että olen hirmuisen laiska heräämään aikasin aamulla ottamaan maailman parasta kuvaa. Mutta silti niinä aamuna jolloin en ole niin laiska, pääsen nauttimaan kauniista ilmasta ja ottamaan kuvia. 

Ja seuraavana vastaan kysymykseen "mikä on paras ilma?". Omasta mielestä paras ilma on heti sateen jälkeen, silloin kun aurinko pilkistelee pilvien välistä ja saa kaikki pienetkin yksityiskohdat säihkymään vesipisaroista. Eli itse tähtään sadepäiviin ja niihin päiviin milloin olisi luvassa sadekuuroja.  Itse pidän myös aurinkoisista keleistä, milloin tuo bokeh on helppo saada ja esim. linssin heijastukset näkyvät kauniisti joissakin kuvissa. Jotkut sanovat että ne linssin heijastukset eivät ole kauniita ja se on huono juttu. Omasta mielestä pitää osata käyttää linssin heijastuksia luovalla tavalla. Esim. käyttää niitä värejä hyväksi, jos semmoisia sattuu tulemaan linssinheijastuksista ja osata ohjaamaan linssinheijastukset oikealle kohdalle.

Tässä postauksessa käytin paljon itse sanaa, sillä valokuvaus on taidetta ja sillä ei ole rajoja. Voi olla että joku tykkää toisesta ja toinen tykkää toisesta. Tässä oli vähän sitä milloin itse tykkään valokuvata ja miksi 🙂.

Terveisin Ella !

IG: ellanaleh




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...