keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Omat kuvat ja editointi + Ennen ja jälkeen

IMG_1538 IMG_1538-4

IMG_1537 IMG_1537-4

IMG_1546 IMG_1546-3


Varmasti jos ei nyt jokainen, mutta moni ihminen on ottanut itsestään kuvia joissakin tilanteissa ( Tai sitten se on meidän nuorien joku villitys, ottaa itsestään kaiken maailman selfieitä ). Mutta valokuvaajana sitä aina haluaa ikuistaa omaa naamaa, kun yleensä valokuvaaja on enemmän siellä kameran takana eikä edessä. Sen takia on aina hyvä ottaa muutamia kuvia itsestään, ihan vaan että näkee sen kehityksen mikä itsessä on sitten tapahtunut.

Näitä muotokuvia en kyllä ottanut tuon äsköisen syyn takia. Itsellä on taipumus ottaa omia kuvia harjoitellekseni muotokuva editointia. Ihan vaan koska muotokuvien editointi on niin erilaista kuin kasveista otettujen kuvien editointi. Melkein kaikki kuvat mitä oon mun kameralla ottanut itsestäni on otettu harjoittelun nimeen. Joskus niistä yksi pääsee mun profiili kuvaksi moneen sosiaaliseen mediaan (joka on aina tietenkin mukava plussa).

Tällä kertaa yritin vähän semmosta räväkämpää lookkia, enkä tyytynyt pelkkään mustavalko kuvaan. Halusin räväkät värit ja kokeilemalla tuo tausta sitten meni tuommoiseksi turkoosiksi ja se sopi hiusten väriin aivan mainiosti. Huomasin myös että toinen poski meni todella punaiseksi, mutta se sopi mielestäni niin hyvin tähän kuvan tunnelmaan. Olisin varmaan muokannut noita poskien punasuutta ja rohjasuutta photoshopissa, mutta ajattelin että se sopi niin hyvin että itseä se ei haitannut.

Ehkä kaikista vaikein asia oli kuvan valkotasopainon tasoittaminen. Niin kun alkuperäisitä kuvista näkee, valoitus oli tosi tosi keltainen ja halusin saada sitä todella sinertäväksi, että saisin luonnollisen värin. Jos joku siellä miettii että miksi en käyttänyt ikkunan valoa valoituksessa, niin tiedoksi sinne että tuo takana oleva harmaa kangas oli pimennysverhoni, jonka laitoin kiinni kokonaan. 

Muokkasin siis kuvat ensin photoshopissa, sen jälkeen siirryin Lightroomiin ja tein muokkaukset, jotka on helpompi tehdä siellä kun ei ota Raw kuvia. 

Ja suosittelen jos niin sanotusti synkässä keltasessa valossa kuvaat, kannattaa olla tribodi tai joku jossa pitää hyvin kameraa paikallaan. Muuten kuvaamisesta ei tule mitään.

Toivottavasti pidit tästä postauksesta ! 😊

Terveisin Ella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...