perjantai 22. joulukuuta 2017

Bokeh ja joulupallot!

IMG_2943
IMG_2944
IMG_2935
IMG_2839
IMG_2846 IMG_2834-2


Mulle iski yhtenä päivänä todella iso bokeh himo ja oikeestaan itse oon aivan järkyttävä bokeh fani Kuka ei ole?  Ja nyt kun joulukin on lähellä, päätin kuvata joulupalloja. Otin kaikki joulukamat kaapista ja olin ihan fiiliksissä, että nyt alkaa joulu ja yleensä ainakin mulla tulee joulusta mieleen bokeh ja joulupallot jos katsotaan valokuvaajan silmistä ja google kuvahausta.

Voin sanoa, että mun huone oli aika pommin jälki kun näitä kuvasin. Kaikki joulukamat oli lattialla ja äitin glitteri paita ja jouluvalot oli lattialla ja pöydillä. Myös kävin hakemassa valkosen peiton, mihin voin asettaa bokeh pallot. Oikeestaan se oli aikas hyvä idea sillä, kuvat näyttää jotenkin pehmeeltä, ainakin omaan silmään. Kiinnitin sen glitteri paidan mun yöpöydän päälle erilaisilla esineillä ja samallalailla kiinnitin jouluvalot. Huoneeni on erittäin pieni... joka luo pieniä ongelmia tilan puute on erittäin suuri. Jouluvalot ja joulupallot oli toisella puolella huonetta ja itse olin toisella puolella huonetta. Tästä syystä suosittelen 60mm macro objektiivia kaikille. Sisällä kuvaaminen on niin paljon helpompaa.

Ekat kuvat olen ottanut aukolla f/2 ja ISO 400, ja muutkin kuvat samalla aukolla, mutta ISO arvo vaihteli 600-5000, eli en ole ihan sata varma. Kaikki kuvat on otettu omassa huoneessa, ei luonnon valoa. Itse en omista mitään studio valoja tai mitään rengas valoja, joten sinäkin siellä kotona voit luoda samanlaisen "studion" kun minkäkin.

Ehdottomasti suosittelen jokaiselle, jos tekee mieli bokeh kuvia ! Ja valokuvattava esine ei tarvitse olla joulupallo, se voi olla ihan mikä vaan.

Muuten tämmöstä ilmoitus asiaa! Kaikki varmasti tietää että joulu on ylihuomenna ja pidän ensiviikon lomaa. Se lähinnä tarkoittaa, etten tule postaamaan postauksia viikkoon :)!

Hyvää joulua kaikki ihanat lukijat !


Kiitos blogini lukemisesta!

4 kommenttia:

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...