lauantai 2. joulukuuta 2017

AURINKO! MISSÄ!

IMG_3159
Golden time
IMG_3163
IMG_3169
Golden time
IMG_3166

IMG_3180 IMG_3182
IMG_3183
IMG_3145
IMG_3152

IMG_3198
IMG_3189
IMG_3190

Yhtenä päivänä tulin koulusta kotiin ja näin kuinka aurinko rupes paistamaan kolmen aikaan päivällä. Nakkasin äkkiä kameran ja lähdin ulos ilman mitään miettimättä. Ensinnäkin aurinkoa oli odotettu jo monta päivää ja näin onnistumisen mahdollisuuden aika isona. Mikä vois mennä pieleen kun aurinko paistaa? Ei mikään.

Mulla meni kyllä vähän joku pieleen. Olin jostain syystä jättänyt ISO asetukset aika ihan kirjaimellisesti liian isolle. Enkä sitten huomannut sitä ollenkaan alussa. Tajusin sen vasta sen jälkeen katsoa kun ihmettelin, miks mun kuvat on rakeisia tummista kohdista. Olin ottanut niin monta hyvää kuvaa niillä asetuksilla... Mietin että "Voi hitsi, miksi mää tuhlasin mun pari tuntia auringon kanssa". Mutta ei mitään parista kuvasta tuli ihan hyvää editoinnin jälkeen, mutta esim. jotain kuvia oli turhaa fixata kun ne oli niin rakeisia, etten voinut edes katsella niitä jälkeen päin.

Menin aika pienen lenkin, koska mulla ei ollut esim. heijastimia ja näytti siltä että oli tulossa kohta aika pimeää. Se oli ihan parasta nauttia siitä aurinkoisesta hetkestä. Oikeesti ns. pieni happihyppely voi pelastaa kokonaisen päivän ja piristää niin mieltä, kunhan aurinko paistaa. Varsinkin valokuvaaminen siihen päälle, niin voin sanoa että muo hymyillyttää joka kerta kun omasta mielestä onnistuneen kuvan otan. Elämän pieniä nautintoja pitää vaalia.

Sitten kun pääsin kotiin editoin kuvat ihan oikeestaan perus menetelmällä. Vahvistin punasia sävyjä ja lisäsin vähän väriä. Säätelin myös käyriä, että saisin semmosen vähän haalehtaneen lookin ja lisäsin varjoja. Myös nostin varjojen kirkkautta.

Kiitos lukemisista ja kommenteista kaikille!

IG: ellanaleh

Joulukuu alkoi eilen! Mitkä on teidän tunnelmat ? :)



4 kommenttia:

  1. Huikean hienot kuvat! Ja aurinkoiset hetket piristää tosi paljon, kun muuten on ollut aika harmaa loppusyksy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista, taas kerran :) ❤ Ja niimpä, ja kun lunta sataa niin sekin pristää kun tulee kaikkialle niin valkosta ja valosaa :)

      Poista
  2. Ihania kuvia! Etenkin noi värit on kohdallaan ja ihanan pirteitä, vaikka eletäänkin aika harmaata ajanjaksoa. Toi vika kuva on kyllä erityisen cool!

    Written by Neea

    VastaaPoista

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...