keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Miksi Suomi on paras paikka valokuvaajalle?

Itsenäisyys päivä on tänään ja sen takia ajattelin tällein itsenäisyyspäivänä tehdä suomi painotteisen postauksen, joka liittyy tietenkin valokuvaukseen. Oon tätä postausta yrittänyt miettiä nyt parisen viikkoa ja siis mulle tuli pari päivää sitten semmonen idea tästä miksi suomi on valokuvaajille paras paikka. Varmasti monelle tulee mieleen että "Ääh muutan isona etelään että saan otettua aurinkoisia kesäkuvia koko vuoden", joten on aina hyvä miettiä miksi valokuvaajana on kannattavaa täällä asua 😀

1. Huikeat maisemat joka paikassa
Ei tarvitse matkustaa pitkälle, kun vastaan tulee järvimaisema tai kaunis metsämaisema. Keskellä kaupunkia voi olla kaunis järvi tai joki, josta saa ympäri vuoden kauniita kuvia. Kaupungista ei tarvitse paljoa mennä pois päin kun pääsee kauniille maaseudulle tai rannalle. Vaikka kameraa ei olisi mukana, kauniit maisemat pitävät mielen kylläisenä.

IMG_4779
IMG_3524
IMG_2913
IMG_7595

2. Eläimet 

Suomen eläimistö ei ole mitään ihmeellisempää verrattuina muihin pohjoismaihin, mutta silti jokaisessa maassa me valokuvaajat voidaan olla ylpeitä eri eläimistä ja suomessa niitä eläimmiä on kuitenkin metsiensä takia aika paljon.

Canon eos 1100d Untitled IMG_9707ver3

3. Suomen metiköt 

Suomessa metikköjä riittää ja meillä on myös todella helppo mennä vaikka patikoimaan johonkin lähistöön. Kaupungissa asuvat ei joudu kulkemaan paljoa autolla kun haluaa lähteä metikköön. Suomessa metsikköä on eniten koko euroopassa ottaen huomioon pinta-alan.

4. Hiljaisuus luonnon helmassa

Suomessa on hyvät mahdollisuudet olla hiljaisuudessa luonnon helmassa. Tarvitsetko taukoa kaikesta ja haluat paikan missä luovuus kukoistaa? Kannattaa testata hiljaista luontoa. Kuunnella luonnon ääniä ja saada inspiraatiota. 

Untitled

5. Vuodenajat

Kukapa ei tykkää välillä vähän vaihtelusta? Suomessa on selkeät vuodenajat, jotka mahdollistavat eri kuvausolosuhteet. Talvella sataa lunta, keväällä on paljon kukkia, ja syksyllä silmää miellyttävä ruska. Täydelliset olosuhteet jokaiselle, joka tykkää vaihtelusta!

6. Kesäajan valoisuus

Voi ei! Aurinko menee horisonttiin! Mutta onneksi Suomessa on mahdollisuus myös kuvata yöllä, jolloin on valoisaa ja esim. lämpötila voi kuuman päivän jälkeen tuntua piristävältä.  Kesällä ulkona voi kuvata myöhään illalla ja aika ei tuppaa loppua kesken millään keski-kesällä.

IMG_7794ver2 Wonder winter land

7. Suomessa valokuvaaminen on aika sallittua

Suomessa ei montaa kertaa vastaan tule kylttiä missä lukee kuvaaminen on kielletty.  Suomessa valokuvaus on ns. joka miehen oikeus ja sitä saa tehdä vapaasti julkisella paikalla. Kunhan pysyy lain sisällä ja noudattaa ohjeita. Kuvan julkaiseminen nettiin kaikissa tapauksissa ei ole sallittua, joten siitä kannattaa ottaa selvää, mitä saa julkaista ja mitä ei. Kohteliasta julkisella paikalla on pyytää lupa kuvan ottoon vaikka ei olisi aikomusta julkaista kyseistä kuvaa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siinä oli jotain mitkä on mulle tärkeitä seikkoja, miks suomi on paras paikka mulle valokuvaajana. Halusin tehtä tän postauksen koska kuitenkin meillä on itsenäisyyspäivä, ja 100 vuotta on aika iso luku. Toivottavasti tykkäsitte tästä.



Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle!

4 kommenttia:

  1. Metsiin liittyen vielä sellainenkin huomio, että meillä on pelkän metsän lisäksi myös eniten luonnonvaraista metsää! Eli sellasta ei-puistomaista metsää. Mut hyviä huomioita, noi on kaikki niin totta <3

    VastaaPoista
  2. Niin sekin viellä! Ja ihanaa että tykkäsit :)! ❤

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana kuvakavalkadi <3 Suomi on kyllä ihana maa, valokuvauksenkin kannalta :)

    VastaaPoista

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...