torstai 30. marraskuuta 2017

Lokakuun lemppari kuvat

Vihdoin ne on ohi! Nimittäin kokeet ja vihdoin voi keskittyä näihin vapaa-ajan harrastuksiin! Mulla on ollut kokeita ja muita juttuja aika paljon, mutta silti löydän jostain välistä aikaa mun rakkaimalle harrastukselle, eli valokuvaamiselle. Mutta taas uusi jakso odottaa jo kulman takana ja uusia aineita pitää alkaa opiskelemaan ahkerasti.

Mutta nyt teitä varmaan kiinnostaa tuo lokakuun lempparit. Ensinnäkin otan niin paljon kuvia etten kerkeä julkaisemaan niitä kaikkia yhdessä kuukaudessa. Sen takia olen tätä asiaa pohtinut, miten voisin julkaista tämmöisen kuukauden lemppari kuvat postauksen. Kovan pohdinnan jälkeen totesin, että jos teen joka joka kuukaudesta, mutta niin että esim. lokakuun lempparit tulee marraskuun lopussa ja marraskuun lempparit joulukuun lopussa jne. Silloin olisin kerennyt postata kaikki kuvat blogiini siltä kuukaudelta.

Nytkin saatte viellä useamman postauksen tämän kuun kuvia, ennen kun siirryymme täydellisesti joulukuun tuotantoon. Mulla on työn alla myös pari joulukuvaus postausta eli kannattaa pysyä blogin mukana 😉

Mutta nyt mennään siihen olennaiseen, mitkä oli mun omia lemppareita lokakuussa.

Alotetaan lokakuun alusta.


IMG_1216
IMG_1250
IMG_1330

Nämä kuvat ovat alku lokakuusta.  Oli tosi vaikeaa valita yhtä tai kahta, koska tykkään hirveesti lokakuusta, ihan siksi että silloin syksy on parhaimmillaan. Vettä sattuu aikalailla satamaan syksyllä ja itse rakastan aivan älyttömästi niitä hetkiä milloin aurinko tulee esiin ja valaisee kaikki vesipisarat, jotka kimaltelee kuin timantit. Harmi vaan että nämä vesitimantit ei ole ikuisia hehee. 

Ulkona tulee aikasin aika pimeää, joten jouduin ottamaan monet mun kuvat pimeellä. Mutta yleensä vain harva kuva onnistuu, ja tässä tapauksessa oon valinnut tuon vaahtera kuvan. Tykkäsin tosi paljon tuon vaahteran asennosta, tuossa kuvassa.

Kaikki värit mitä luontoon tulee lokakuussa ovat aivan mun lemppareita ja niitä tykkään ihan älyttömästi kuvailla. Jotenkin tuo koira kuva onnistui niin hyvin, että se oli aivan selvästi laitettava näihin lemppari kuviin!

IMG_1458IMG_1509-2

Kuvat on otettu aika keskellä lokakuuta
Äskön tuossa edellisessä kohdassa kerroin, että syksyllä sataa aika paljon vettä ja oikeestaan se on syy että melkein kaikki mun kuvat on otettu vesisateella tai pilvisellä säällä. Mutta aina mulla tulee joku onnistunut kuva vaikka ilmat ei ole ykköset.

Ehdottomasti rakastan tuossa ensimmäisessä kuvassa tuota sadetta joka näkyy kuvassa. Kirjoitin äskön kuinka pidän syksyn väreistä ja oikeestaan näissä molemmissa luonnon värit oli syynä miksi näistä sitten niin paljon tykkäsin.

IMG_1613
IMG_1636
IMG_1629-2 
Sit oli ehdottomasti suosikkeja nämä lokakuun puoli välissä otetut kuvat kanssa. Jennin kanssa mentiin vaan kuvaillee, ilman minkäänlaista inspiraatiota ja tykkäsin oikeestaan näistä jokaisesta kuvasta, mutta kuvista valikoitui sitten nämä.

Taas kerran suurena bokeh fanina mun lempi kuvat on aika bokehlicious ja voin sanoa että rakastin näiden väriä ja taustaa. Ja varsinkin kun se aurinko tuona päivänä paistoi, joka antaa kuvalle aivan erilaisen tunnelman, mitä synkkä ja sateinen päivä antaa. 

IMG_2160
IMG_2317

Näitä kuvia ette varmaan ikinä ole täällä blogissa nähnyt. Nää kuvat on otettu lokakuun lopussa ja sillon oli aika sateista ja synkkää, joka näkyy näissä kuvissa.  Mutta silti rakastin näitä kuvia niiden värejen takia. Mulle värit on yleensä kuvissa yks tärkeimmistä asioista ja sen takia huomion sitä aika paljon. 

Mää niin halusin tehdä tämmöisen postauksen. En tiedä onko niin yleistä että valokuvaaja tekee tämän tyylisiä postauksia.  Mun mielestä on ihan mielettömän hyvä että katselee kuukausien tuloksia ja aina sieltä muutama helmi löytyy. Huomasin myös että kun näitä kuvia katselee uudestaan jälkeen päin, alkaa pitämään joistakin kuvista mistä ei editoinnin jälkeen ole ihan hirveästi pitänyt.

Kyselyn tulokset on tullu selville ja kiitos kaikille ihanille äänestäjille! Ja eniten ääniä sai luontokuvat ja kakkoseks tuli vinkkipostaus ja kolmanneks muotokuva postaus. Näitä kaikkia on kyllä tulossa! Ja lupaan että luontokuva postauksia tulee tulevaisuudessa aika paljon.

Ajattelin laittaa uuden kyselyn tänään, joten kannattaa käydä äänestämässä :)!

Ootteko itse ajatelleet mitkä on teidän kuukauden parhaimpia kuvia ?



2 kommenttia:

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...