tiistai 21. marraskuuta 2017

Ennen ja jälkeen: luontokuvat

Editointi on yks tosi tärkeistä asioista kun valokuvataan. Nykyään on vaikka minkälaisia photoshoppaus kuvia ja silloin herää kysymys onko kuva enään valokuva vai graafinen taiteennäytös? Mikä on kuvan oikea tarkoitus? Onko se editoitu lumottu maailma mallin taakse vai malli itse? En ennen miettinyt tätä mutta joku instassa kyseenalaisti tätä samaa asiaa.

Oikeastaan itse olen kokeillut aivan hirveästi erinlaisia editoimis tyylejä ja oikeestaan nyt vasta lähi aikoina on tullut semmoinen olo, että tää tyyli mitä nyt editoin on yksi parhaimmista. Ja kun tuutte näkemään nämä ennen jälkeen kuvat, tulette varmasti huomaamaan, että editointi vaikuttaa myös luontokuviin erittäin paljon ja suosittelen lämpimästi jokaiselle editoimista! Itse nautin siitä melkein enemmän kun kuvien otosta, joten suosittelen.

Itse kuitenkin pyrin mahdollisimman luonnolliseen tulokseen. Värejen kanssa voin leikkiä, mutta mitään lintuparvea en rupea kuviini lisäämään, vaikka se voisi olla ihan hieno lisä johonkin kuviin. Silti haluan säilyttää kuvani jollain tavalla luonnollisina.

IMG_2894
IMG_2894
IMG_2897
IMG_2897
IMG_2901
IMG_2901 (2)
IMG_2906 IMG_2906part2
IMG_2913
IMG_2913
IMG_2883

IMG_2883

Eniten näiden kuvien julkaisemisessa pelottaa ne törkimykset, jotka tulevat sanomaan, että alkuperäinen kuva olisi ollut parempi. Oikeastihan siitä ei kannata välittää, mutta kyllähän se monen tunnin uurastuksen jälkeen ärsyttää, kun joku niin sanoo. Mutta aina pitää ottaa kritiikki kunnolla vastaan ja mennä tuulta päin. Pitää muistaa että editoitu kuva on aina parempi, sillä kuvia arvostaa enemmän niiden suuren työn takia! 

Kun menin näitä kuvia kuvaamaan oli aivan äärimmäisen synkkää ja ilman editointia, niinkuin näkyy kuvista olisi tullut pikemminkin tummia ja eikä niin katsottavia. Kiitos suomen sään ja olosuhteiden... ikinä en ole saanut onnistunutta kuvaa jossa ei tarvitse muuttaa mitään tähän aikaan vuodesta! Aina on synkkää ja aina sataa. Mutta toisaalta, pidän tästä tunnelmasta, varsinkin löydän valokuvattavaa erittäin helposti kuolleesta luonnosta. Luonnon värit mielyttää ainakin omia silmiäni todella paljon, sillä rusehtava/harmaa on aikas kiva väri yhdistelmä ja editoimalla siitä saa kauniin kullahtavan.

Olisinko tylsä jos puhun viellä kerran sijainnin merkityksestä? Kuvat on taas otettu kilometrin säteeltä kodin lähettyviltä. Ainoa asia mitä oikeasti valokuvaamisessa tarvitsee, ovat: jonkin näköinen kamera, mielikuvitusta ja vähän taitoa! Jaa että mikä taito? Jokaisella elää valokuvaus guru sisällä joka joskus haluaa puskea ulos kehosta. Rohkeasti ulos ja kuvaamaan!


Onko teille joskus sanottu, että editoidut kuvat ovat huonompia kuin editoimatta olevat?

6 kommenttia:

  1. Totta, editointi tekee kuville ihmeitä. Ihania kuvia♥

    http://jasukuvaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kyllä mieki aina vähän editoin kuvia ja eikä se musta ole kuvan vääristämistä, vaan enemmän kuvan parantelua. En itsekkään lähtisi kuitenkaan siihen, että alan taustoja täysin vaihtamaan (kuten lisäämään täthitaivaita), koska silloin kuva muuttuisi liian radikaalisti. Hienoja kuvia olet saanut aikaan editoinnilla. Synkkyys on poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepp, olen samaa mieltä. Itse en kanssa rupeisi niin radikaalisesti muokkaamaan, haluan että se luonnollisuus säilyy.
      Kiitos ihanasta kommentista ❤

      Poista
  3. Tosi kiva tämä sun blogi! Tykkään yleisestikin siitä että kuvien taustoja hiukan avataan ja kerrotaan jotain prosessista niiden takana. :) Se tekee valokuvistakin huomattavasti mielenkiintoisempia, jos verrataan siihen että laitetaan pelkät kuvat eikä mitään tekstiä. Jatka siis samaan malliin! :)

    Kuvien käsittely on ainakin itselleni vähintään 50% koko hommasta ja mä kanssa nautin siitä! Eikä mun kuvat ainakaan ole koskaan kamerasta tullessaan valmiita, eikä tarvitsekaan olla. Sillä editoinnilla saa tehtyä sen viimeisen silauksen ja luotua omaa, jopa tunnistettavaa tyyliä kuvaan. Kuvankäsittelyssä kehittyminen myös motivoi jatkamaan! Harvemmin huonosta/epäonnistuneesta kuvasta saa hyvää edes käsittelemällä, mutta keskinkertaisesta saa oikeinkin hyvän, ja se on jotenkin lohdullista! :D Kuitenkin mitä enemmän kuvaa, sitä paremmaksi tulee ihan väistämättä.

    Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista!
      ❤Olen samaa mieltä että kuvat ovat raakoja ennen muokkaamista, ja tosi harvoin tykkään omista kuvistani ennen editointia. Ja varsinkin kun katsoo kuvia kamerasta niin kuvat ovat valoisia ja kivan näköisiä, mutta sitten kun niitä katselee koneelta, kuvat ovat pikemminkin synkkiä ja ei niin värikkäitä. Ja editoinissa kehittyminen on varmasti yksi parhaimmista asioista koko valokuvaamisessa :)

      Ja kiitos samoin sinulle ! :)

      Poista

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...