lauantai 11. marraskuuta 2017

Pöytäkukat teho käyttöön ?

IMG_2247 IMG_2231 IMG_2220

Ostaako teidänkin sukulaiset kukkia kun tulevat kylään. Meidän sukulaiset ainakin tekevät niin ja voin sanoa että sehän on aivan maailman paras juttu minkä voi itsensä kanssa tuoda, ainakin valokuvaajalle! Nämä kukat tässä ylhäällä taitavat olla mun äitin ostamia, mutta vinkkinä vaan. 

Yhtenä päivänä näin aivan ihanan muotokuvan, ja siinä oli aivan mieletön bokeh. No sitten rupesin vähän ajattelemaan ja miettimään, että mikä voi tehdä bokehsta niin kauniin. Löysin sitten ohjeen, missä valokuvaaja oli itse pistänyt timantti koruja linssin eteen ja olihan sitä sitten pakko testailla. Kun oli timanttikorut löytynyt ainoa ongelma oli kuvaamisen puute. Ulkona oli aivan mielettömän huono keli ja eikä sinnekkään kannattanut mennä. Joten näinpä sitten tämän pöydällä olevan kauniin kukan ja heti tuli mieleen "aah noitahan mää rupean tässä illalla kuvaamaan"

Sitten seuraavana haasteena oli saada timantit kimaltelemaan sisällä ja tuomaan eri heijastuksia kuvaan. Ensin menin ihan luonnonvalolla, mutta kun sekään ei toiminut päätin pistää meidän kattovalonpäälle jossa on kellertävä valo. Tässä kohtaa saan kiitää niitä jotka on kehittänyt kuvanmuokkaus ohjelmia, sillä niitähän näissä tilanteissa tarvitsee. Kamerasta kun laittaa valkotasopainon ei automaatti asetukselle, se välillä muokkaa kuvan aivan liian siniseksi.

Omasta mielestä kuvat onnistui ihan älyttömän hyvin, kun katsoo missä paikassa ja miten nopeasti nämä räpsäsin. Joskus se kohde löytyy yllättävänkin läheltä ja kun nykypäivänä internetistäkin löytää monenlaisia ohjeita luovaan sisällä kuvaamiseen.


Kiitos katseluista ! :) Muistakaa vastata sivun kyselyyn ! :)

Facebook: ellanakuvat
IG: ellanaleh

2 kommenttia:

  1. Todella hyvin onnistuneita valokuvia sulla. Eksyin sun blogiin demin kautta ja heitinkin sinne jo kommenttia. Mutta jään mielenkiinnolla seuraa sun blogia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Ja ihanaa että se rupeat seuraamaan! Ja tervetuloa! :)

    VastaaPoista

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...