lauantai 25. marraskuuta 2017

Kaupungin valoissa

IMG_3081
IMG_3055
IMG_3060
IMG_3125
IMG_3132
IMG_3138

Muo teki mieli yhtenä päivänä ihan kamalasti mennä kuvaamaan pimeellä kaupunkiin. Otin sitten kameran mukaan ja pyysin Riina mukaan vähän seuraksi toijalan keskustan yöhön. Kuvaaminen ei ole mitään helppoa, sillä ilman kolmijalkaa tai minkäänlaista jalustaa, kameran vakaasti pitäminen on aikamoinen taitolaji. Yleensä jotakin tukea löytyy jostakin, mutta tällä kertaa lähin seinä johon olisi voinut ottaa tukea, löytyi monen metrin päästä. Mutta silti sain jotenkin kyykyssä vakaasti otettua pari kuvaa.

Kuvaamisen löytäminenkin on aikamoinen homma, kun yrittää pimeässä laahustaa kameran kanssa. Sillon kun löytää kuvattavaa, tarkennusta ei todellakaan voi tehdä etsimen kautta vaan live tilaan pitää turvautua ja käsi rupeaa tärisemään viellä entistä enemmän. Vinkkinä: Jos sulla on kääntyvä näyttö kamerassa, käytä sitä! Se on oikeestaan aina mun pelastuksena joka paikassa. Ilman sitä en tulis varmaan toimeen missään tilanteissa.

Löysin kuitenkin jotain kuvattavaa, ja rakastan ottaa kuvia katuvalojen kauneudesta. Sain aika kivoja bokeh kuvia öhmm olen bokehaddikti. Kuvat piti ottaa aika isolla ISO arvolla ja isolla aukolla. Säädin valoisuutta mahdollisemman alas ja samalla valoitusaika nopeutui aika hyvin. Mulla on kroppi kennon kamera, joten pimeessä otetut kuvat eivät ole maailman pehmeimpiä tai parhaimpia. Mutta silti pidän todella paljon lopputuloksesta.

Sitten kun pääsin editoimaan kuvia, halusin niistä vähän pinkihtävän ja lilahtavan sävyisiä. Yritin nostaa valosuuttaa jälikäsittelyissä, mutta luovutin ja jätin kuvat vähän tummemman puolelle, joka nyt on mielestäni hyvä vaihtoehto. Kuvat oli tosi keltaisia ennen jälkikäsittelyä ja sitäkin halusin poistaa ja laittaa sinisempään ja kylmempään sävyyn. Oon itse ylpeä näistä :)

Haluisitteko muuten nähdä näistä ennen ja jälkeen kuvat?

Onko teillä käytössänne kolmijalka tai monopodi? :) Vai käytättekö joitakin muunlaisia konsteja kameran vakaamiseen kuvaus tilanteessa? 




4 kommenttia:

  1. Vau miten upeita kuvia! Tosi kauniita ja ihanat värit! Itsekkin haluaisin kovasti käydä kuvaamassa pimeällä kaupungissa, mutta ei vaan myöhään töiden jälkeen enää jaksa :D ehkä joku päivä pitää tsempata!

    http://fasciner.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista ! Ja jepp itselläkin ei tuo kuvaaminen oikein innosta arkipäivänä jolloin pääsen myöhään koulusta. Mutta esim. Viikonloppusin on illalla mukava lähteä happihyppelylle ja ottaa kamera mukaan. :)!

      Poista

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...