tiistai 28. marraskuuta 2017

Miten käyttää eri kristalleja luontokuvauksessa?

Puhun aina erilaisista kristalleista, ja miksi niitä käytän voi olla jollekkin vähän kyseenalaista. Tässä postauksessa saat selville että, mistä ihmeen kristalleista ja timanttikoruista puhun valokuvauksen yhteydessä.

IMG_2856
Lasin sisällä oleva kukkanen ei haittaa lasin käyttöä.
IMG_2894
Kun kristalli on objektiivin edessä
IMG_2892
Kun lasi ei ole objektiivin edessä.


Olet varmaan joskus nähnyt kyseisen lasi koristeen kivikaupassa. Kyllä, sellainen se onkin ja voin sanoa että tehoaa tosi hyvin. Kuvat on otettu todella pilvisenä päivänä, ja samalla siinä taisi sataa vettä. Kuviin on tehty aivan samat editoinnit kopioinut toisen kuvan editoinnit ja laittanut ne toiseen.  Itse ainakin tykkää todella paljon tästä heijastuksesta. Kuvasta ei tiedä onko se otettu aurinkoisena vai pilvisenä päivänä.

Mulla on saman tyylisiä kristalleja kaksi ja löysin ne tosi halpaan hintaan kirpputorilta Mun äiti osti ne koristeeksi, mutta mullehan ne lopulta sitten päätyi. Oikeestaan käytän näitä aika vähän, sillä yleensä otan matkaani vain tuon prisman. Olen huomannut etten ole saanut prismalla tämän tyylistä ominaisuutta, joten tämä lasi kappale lähtee mukaan aina pilvisinä päivinä.

IMG_2874
Prisma on kolmion muotoinen ja tämä esinen voi olla tuttu fysiikan tunneilta !
IMG_1613
Prismalla voi luoda kauniita kauniita sateenkaari kuvioita ja saada kuvaan luomoavan tunnelman.
IMG_1704
Prisma tekee nätin heijastuksen ihan mihin kohtaan kuvaa. Tässä kuvassa heijastuksen halusin alas.

Prisman ehdottomana fanian, voin sanoa että jokaisella pitäisi olla tämmöinen prisma. Prisma on halpa tapa luoda jotain luovaa ja ns. lumottua kuvaan. Mun sisko osti tän 10 eurolla mulle wishistä. Yleensä otan prisman mukaan joka kerta mukaan kun lähden kuvaamaan. Ihan vaan toivon kanssa että sille tulee käyttöä.

Suosittelen käyttöä aurinkoisena päivänä, sillä esim nuo sateenkaarikuviot on paljon helpompi saada kun on kirkas valo heijastamassa eri värit siihen objektiiviin. Ja tosiaan kannattaa ottaa mukaan joka reissulla, varsinkin tähän aikaan vuodesta, sillä ikinä ei tiedä milloin se aurinko sieltä pilvien välistä pilkistää

Heijastukset saa todella kivasti, esim. tuossa kuvassa oleva heijastus näyttää samalta kuin vedessä oleva heijastus. Ja saman tyylinen heijastus sopii moniin macro kuviin. Ilman tuota heijastusta, tuo macro kuva näyttäisi mielestäni aika tylsältä ilman tuota heijastumista, ja kuvaan tulee täytettä heijastuksen avulla.

IMG_2868
IMG_2632

Ehkä varmaan oudoin näistä on tämä koru, jota käytän valokuvaamisessa. Ja jos tulette ihmettelemään postauksissa, että mistä ihmeen korusta puhun, niin se on tämä.
Tällä korulla saa sateenkaaren värejä ja heijastuksia kuvaan. Mutta kuviot eivät ole viivamaisia vaan enneminkin heijastuksia. Joskus voi myös saada kauniita bokeh palloja, noista korun timanteista. Mun postauksessa pöytäkukat teho käyttöön, näkyy aika hyvin mihin tämä koru pystyy.

Kun tämmöisiä timantti koruja käytät valokuvauksessa, kannattaa huomioida ettei tämä tekniikka toimi ollenkaan jos ei ole auringon valoa ulkona sisällä onnistuu jos esim. huoneen valot ovat päällä. Salamalla yrittäessä kuviin tulee vain isoja bokeh palloja, jotka peittävät koko kuvan. Joten tätä korua ei kannata ottaa mukaan valokuvaus käyttöön, jos ulkona on kovinkin pilvistä.



Toivottavasti tästä postauksesta oli jotakin hyötyä! Ja halusin vaan näyttää että näitä kristalleja voi käyttää muuhunkin kuin potretti käyttöön. Yleensä monet potretti valokuvaajat käyttävät esimerkiksi tuota prismaa valokuvaamiseen.

Oletko itse käyttänyt joitakin laseja/kristalleja valokuvaamisessa?

Kiitos blogin katseluista !

IG: ellanaleh
Facebook: ellanakuvat
Twitter: ellanakuvat

2 kommenttia:

  1. Vitsit miten hyvä idea, en ole aikaisemmin tajunnut, miten kivoja efektejä kristalleilla saa luotua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ! :) Ja ihanaa että tästä oli jotain hyötyä! :)

      Poista

KEVÄT 2019

  HELSINKI     Eli alotan tästä Helsinki-Tallinna reissusta. En paljoa kuvia valitettavasti ottanut, sillä en halunnut kannella kam...